9. června 2019 Petr Remeš

Nové interiéry Deloitte

Prohlídky pražských kanceláří firmy Deloitte. Máme ještě několik volných míst – registrujte se zdarma a prohlédněte si interiéry v budově Churchill.

Atelier Kunc Architects dokončil jedinečné kancelářské interiéry pro společnost Deloitte.

Jeden z nejsledovanějších projektů loňského roku byla relokace kanceláří poradenské společnosti Deloitte. Interiéry v budově Churchill navrhlo renomované pražské studio ATELIER KUNC architects.

Společnost Deloitte přestěhovala své pražské sídlo do nových kanceláří v projektu Churchill. Jedinečné interiéry v nejvyšším standardu provedení navrhli architekti Michal Kunc, Michal Matějíček, Miroslava Fiedlerová a Lucie Eisová z ATELIER KUNC architects.

Developerem projektu byla společnost Penta, která situovala budovu Churchill mezi Hlavním nádražím a Vysokou školou ekonomickou. Společnost Deloitte obsadila v budově přes 12 500 m2, tedy více než 80 % celkové pronajímatelné plochy budovy.

Ve výběrovém řízení s mezinárodní účastí zvítězil koncept ATELIER KUNC architects. Studio intenzivně pracovalo na tomto výjimečném projektu až do jara letošního roku. Výsledkem je unikátní nadčasový interiér plný světla, přírodních materiálů a přátelského prostředí pro zaměstnance, ale i partnery Deloitte. Na střeše je pak z terasy neopakovatelný výhled na pražské panorama včetně Hradčan. Při projektování nových kanceláří architekti i realizační tým vycházel z průzkumu mezi zaměstnanci i zkušeností zahraničních kolegů.

Nový koncept kanceláří akcentuje spolupráci, kreativitu a flexibilitu. Větší důraz klade i na „wellbeing“ zaměstnanců, v kancelářích je například vlastní posilovna nebo střešní terasa s výhledem na Pražský hrad.

Kancelářská část (budova I a II) a nový bytový dům jsou poslední fází projektu Churchill, která navazuje na předchozí výstavbu pěti rezidenčních budov. Součástí projektu je i stavba podchodu, který umožní pěší propojení Hlavního nádraží, náměstí Winstona Churchilla a VŠE a zpřístupní stanici metra C přímo ze Žižkova a Vinohrad.

Architektonický koncept

Důležité prvky projektu interiérů Deloitte
Kancelářský prostor je navržen jako obytná krajina by ATELIER KUNC architects, pohodlný a příjemný interiér, který stírá rozdíl mezi klasickým pracovním prostředím a pocitem domácí pohody.

Architektonický koncept je postaven na fenoménu hubů, jednotlivá patra mají každý svůj střed, svůj vlastní HUB s kavárnou a výhledem.

Přízemí je koncipováno tak, aby byl maximálně využitý potenciál bohatě proskleného atria s návazností na venkovní pobytovou a relaxační terasu. Highlightem atria je Deloitte kavárna, která slouží jak pro klienty, tak pro zaměstnance firmy. Spolu s klientskou částí na kavárnu navazují i trainingové a konferenční prostory.

Zcela novým prvkem pro Deloitte je coworkingová zóna, která plní všechny projektové a prezentační potřeby firmy. Coworking je navržen tak, aby splňoval maximální prostorovou variabilitu pro interní i externí projekty. Důležitým interiérovým prvkem je točité designové schodiště, které prostorově propojuje přízemí atria a vstupní haly s coworkingovým patrem.

Pět pater nad atriem slouží pouze pro zaměstnance Deloitte. Všechna jsou propojena otevřeným designovým schodištěm, které spolu s atriem zlepšují celkovou komunikaci a transparentnost napříč celou firmou.

Hlavní komunikačním a sociálním prvkem interiéru je HUB – kavárna s neformálním sezením. Na každý HUB navazují projektové místnosti včetně provozního zázemí. Díky centrální poloze HUBu v rámci celého patra je to oblíbené místo k formálnímu i neformálnímu setkávání. Jednotlivé HUBy enormně zvyšují efektivitu celé firmy.

Protikladem k rušnému HUBu jsou prostorově oddělené semi-openspace zálivy, určené pro standardní pracovní úkony jednotlivých „core“ týmů.

Výjimečnost posledního patra s benefitem velké terasy slouží pro zaměstnanecké i klientské eventy.

Specifikem v návrhu kanceláří byl i důraz firmy Deloitte na maximální hospodárnost a ekologickou stránku projektu. To se například projevilo v požadavku na opětovné využití stávajícího kvalitního pracovního nábytku, což ovlivnilo celkové uspořádání openspace prostoru.

Architektem správně připravený spaceplan tak ušetřil významné finanční prostředky. Pokud budete spolupracovat s architektem, vždy vybírejte studio, které už má konkrétní zkušenosti s realizací kanceláří. Zcela zásadní jsou velkoobjemové kanceláře, protože jen na větších projektech se architekt naučí jak pracovat správně s prostorem.

Základní informace o projektu Deloitte

Autoři: Michal Kunc, Michal Matějíček, Lucie Eisová, Mirka Fiedlerová / Atelier Kunc Architects
Realizační tým: Jan Stehlík, Barbora Maštalířová, Zuzana Kecová / Deloitte
Spolupráce: MCM architects, Londýn
Plocha: 12 500 m2
Investiční náklady: neuvedeno
Studie: 2017
Realizace: 2019
Fotograf: Peter Fabo

Máte zájem o publikaci tohoto projektu? Ozvěte se nám a určitě se domluvíme.